Schooldag van de duurzaamheid Rheden

Op 27 oktober 2017 hebben bijna 700 leerlingen op tien basisscholen in gemeente Rheden meegedaan aan de Schooldag van de duurzaamheid. Zij gingen aan de slag met allerlei leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

De leerlingen hebben geproefd van biologische producten, speelden een bio-quiz met mensen van natuurwinkels De Tommelbos en Simply Delicious, installateur Copernico ging met de leerlingen op zonnedakinspectie, het Repair Cafe Dieren kwam kapotte kleding herstellen en er was nog ontzettend veel meer te doen.

Initiatiefneemster en wethouder Nicole Olland

“Dit jaar hebben we in gemeente Rheden voor de tweede keer de Schooldag van de duurzaamheid georganiseerd. Op diverse basisscholen in onze gemeente, namen de leerlingen deel aan workshops en excursies op het gebied van duurzaamheid. Het mooie hiervan is dat deze activiteiten gezamenlijk tot stand kwamen doordat lokale ondernemers, scholen en vrijwilligers hun krachten bundelden.

Als wethouder maar ook als moeder vind ik het belangrijk om kinderen te betrekken en mee te laten denken over een betere en schonere wereld. Want het gaat per slot van rekening om hun toekomst. Als Founding Partner breng ik deze dag onder de aandacht van andere gemeenten. Ik wil het op hun agenda’s zetten. En dat begint langzaamaan zijn vruchten af te werpen. Dit jaar sluiten nieuwe gemeenten aan. Mijn droom is dat uiteindelijk alle basisscholen mee gaan doen aan de Schooldag van de duurzaamheid.”

Naar het overzicht