KiesZon, Autarco en PerPetum winnen OMO-aanbesteding

KiesZon, Autarco en PerPetum hebben de aanbesteding van 24.943 zonnepanelen door vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) gewonnen. Zij dingen nu mee naar de verschillende percelen.

In totaal schreven 17 organisaties zich in voor de aanbesteding. De totale waarde van de 3 opdrachten is 6,5 miljoen euro. SolarCare gaat voor alle installaties de monitoringsystemen verzorgen.

De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) startte afgelopen oktober een Europese aanbesteding voor de plaatsing van 24.943 zonnepanelen op 31 middelbare scholen in Zuid-Nederland. De vereniging OMO wilde een raamovereenkomst te sluiten met (een shortlist van) maximaal 3 bedrijven. De bedrijven waarmee de raamovereenkomst wordt gesloten, mogen vervolgens meedingen naar de opdracht per individuele locatie (red. de levering en installatie van een zonnestroomsysteem). De opdracht betreft de levering, montage en kant-en-klare installatie van zonnestroomsystemen voor maximaal 31 locaties. De vereniging OMO wil daarmee bijna de helft van de in totaal 63 aangesloten onderwijsinstellingen van zonnepanelen voorzien.

KiesZon werd eind 2016 overgenomen door duurzame energieleverancier Greenchoice. Het Belgische PerPetum heeft tegenwoordig ook een vestiging in Nederland en Autarco biedt onder haar eigen merknaam volledige pv-systemen aan.

Naar het overzicht