Europese aanbesteding voor 24.943 zonnepanelen op 31 scholen

De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) is een Europese aanbesteding gestart voor de plaatsing van 24.943 zonnepanelen op 31 middelbare scholen in Zuid-Nederland.

De vereniging OMO wil een raamovereenkomst te sluiten met (een shortlist van) maximaal 3 bedrijven. De bedrijven waarmee de raamovereenkomst wordt gesloten, mogen vervolgens meedingen naar de opdracht per individuele locatie (red. de levering en installatie van een zonnestroomsysteem). De opdracht betreft de levering, montage en kant-en-klare installatie van zonnestroomsystemen voor maximaal 31 locaties. De vereniging OMO wil daarmee bijna de helft van de in totaal 63 aangesloten onderwijsinstellingen van zonnepanelen voorzien.

Op dit moment hebben 17 locaties (red. circa 14.500 zonnepanelen) een positieve SDE+-beschikking uit de eerste SDE+-ronde van 2016. Voor nog eens 14 locaties (red. circa 10.000 zonnenpanelen) wordt meegedongen in de najaarsronde van de SDE+-regeling. Deze 14 locaties maken onder voorbehoud van een positieve SDE+-beschikking onderdeel uit van de raamovereenkomst.

Naar het overzicht